tirsdag

Jesus tav

Jesus bliver efter arrestationen ført ind i ypperstepræstens gård for at svare på spørgsmål. De anklager ham for blasfemi, men vidnernes udsagn stemmer ikke overens. Jesus svarer ikke på anklagerne.
Disse spørgsmål stilles til Jesus for at finde noget at anklage ham for. Sådanne spørgsmål skal ikke forvente at få noget svar fra Jesus.
Sådan stilles der også i dag spørgsmål udelukkende med det formål at bevise, at kristentroen er falsk. Hvor kommer Kains kone fra? Hvordan kan det være, at der er så mange retninger? Hvorfor er der blevet begået så meget grusomhed i Jesu navn? Hvorfor er der så mange tolkninger af Bibelen?
Mange af disse spørgsmål stilles ofte ikke med det formål at få svar på dem, men udelukkende for at blive bekræftet i, at det er løgn alt det med Gud. Sådanne anklagende spørgsmål skal heller ikke i dag forvente at få noget svar fra Jesus. Her vil han tie. Først når det har betydning virkelig at finde ud, hvordan det hænger sammen, fordi man af et ærligt hjerte vil have Jesus som frelser, først da kan man forvente, at Jesus svarer. Han gør det måske ikke på den måde, som vi ventede, men det vil altid være det rigtige.
Jesus ser jo heller ikke ud af meget, da han er blevet arresteret. Han er bundet, mishandlet, med mærker efter slag i ansigtet og spytklatter i skægget. Nu synes det som om, at det skulle være bevist, at han ikke var Guds søn, for ellers ville han jo ikke havne i den situation. Hvorfor lader Gud også i dag menigheden lide under meget spot og hån, se uanselig ud? Det gjorde han jo også selv, da han vandrede på Jorden.
Men trods det ringe ydre og trods tavsheden på alle de falske vidnesbyrd og anklagende spørgsmål, så er han Gud selv, der er kommet for at frelse.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Kommentar velkommen